Το δώρο της ψυχοθεραπείας

Οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε στη ζωή μας κυρίως δύο καταστάσεις. Να είμαστε υγιείς και να αισθανόμαστε καλά με την ποιότητα ζωής μας.

Τι γίνεται όμως όταν διαταράσσεται η ποιότητα ζωής μας, δηλαδή δεν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι με τον τρόπο που ζούμε; Όταν δεν μπορούμε να χαρούμε με την καθημερινότητα και μπλοκάρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η λειτουργικότητά μας;

Εκεί πρέπει να κάνουμε την μεγάλη στροφή προς τα μέσα μας και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Να συνειδητοποιήσουμε πως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε κάποια στοιχεία μέσα μας ώστε να νιώσουμε όμορφα με τον εαυτό μας. Και όχι μόνο, καθώς η εσωτερική αλλαγή αυτόματα επιφέρει και εξωτερική αλλαγή. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε όλα να πηγαίνουν καλά για να είμαστε κι εμείς καλά.

Πρέπει να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας δύναμη, την πίστη στον εαυτό μας, την εσωτερική μας γαλήνη και ισορροπία, ώστε ακόμα και αν οι εξωτερικές συνθήκες είναι δύσκολες, να μπορούμε να τις διαχειριστούμε με ψυχραιμία, δίχως άγχος και συναισθηματικές εξάρσεις και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα διεκδικώντας την προσωπική μας ευτυχία.

Όλοι έχουμε αυτήν την δύναμη και όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε. Αυτά τα δώρα τα προσφέρει απλόχερα η ψυχοθεραπεία.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι εντός μας, με συνοδοιπόρο τον θεραπευτή, ώστε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον εαυτό μας, να δούμε γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι, να βρούμε τρόπους να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία δεν αισθανόμαστε καλά και φυσικά να διασχίσουμε τον δρόμο προς την προσωπική μας ευτυχία και ολοκλήρωση… δρόμος δύσκολος αλλά στο τέλος δίνει το μεγαλύτερο δώρο…

Να είμαστε ΕΜΕΙΣ οι αρχιτέκτονες της ευτυχίας μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *