Ζωή Τοπούζογλου

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό «λίαν καλώς».

Απόκτηση ειδικότητας της Αιματολογίας στο Γ.Ν.Α “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”.

Eκπαίδευση στο Τμήμα Αιμόστασης του Γ.Ν.Α. “ΛΑΪΚΟ”

Πανεπιστημιακή Υπότροφος της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης.

Συμμετοχή ως ερευνήτρια σε πρωτόκολλα κλινικών μελετών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων του Αιμοποιητικού Συστήματος όπως αναιμίες, ποιοτικές και ποσοτικές διαταρραχές των λευκών αιμοσφαιρίων (λευκοπενία/λευκοκυττάρωση) και αιμοπεταλίων (θρομβοπενία/θρομβοκυττάρωση), λεμφώματα, λευχαιμίες, διαταρραχές του μηχανισμού πηκτικότητας (θρομβοφιλία/αιμορραγική διάθεση).

Στο ιατρείο πέραν του ιστορικού και της κλινικής εξέτασης γίνεται μελέτη επιχρίσματος περιφερικού αίματος στο μικροσκόπιο και λήψη μυελού των οστών (μυελόγραμμα).

Η συνεργασία με αναγνωρισμένα διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα παρέχει τη δυνατότητα εξειδικευμένου ελέγχου (μοριακού, κυτταρογενετικού) σε ειδικές παθήσεις.

Τοπούζογλου Zωή

 • Αιματολόγος
 • Μιχαήλ Καραολή και Ελπίδος 6
  Cosmos Center – Κτήριο Α’
  2ος όροφος
  Ξάνθη
 • τηλέφωνο: 25410-65320
 • κινητό: 6988292272
 • e-mail: zoitopouzoglou@gmail.com

Επιλεγμένα άρθρα

Διογκωμένοι λεμφαδένες

Διογκωμένοι λεμφαδένες

Οι λεμφαδένες εντοπίζονται σε όλο το σώμα σας. Αποτελούν σημαντικό τμήμα του ανοσολογικού συστήματος. Οι λεμφαδένες βοηθούν το σώμα να αναγνωρίζει και να καταπολεμά μικρόβια, λοιμώξεις και άλλες ξένες ουσίες. Ο όρος “διογκωμένοι λεμφαδένες” αναφέρεται σε μεγέθυνση ενός ή περισσότερων λεμφαδένων.

Πολλαπλούν μυέλωμα

Πολλαπλούν μυέλωμα: Εχθρός του ανοσοποιητικού

Είναι ένας από τους συχνότερους αιματολογικούς καρκίνους, αλλά άγνωστος για το ευρύ κοινό. Το πολλαπλούν μυέλωμα προσβάλλει ετησίως σχεδόν 400 Έλληνες, αλλά τα καλά νέα είναι πως η μέση επιβίωση από αυτό έχει υπερδιπλασιασθεί την τελευταία 10ετία.

Αναιμία: Αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

H αναιμία (anemia) είναι μια κατάσταση που προκύπτει όταν μειωθεί η ποσότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα ή όταν η αιμοσφαιρίνη έχει υποστεί κάποια αλλοίωση (π.χ. στη δρεπανοκυτταρική αναιμία η αιμοσφαιρίνη έχει ανώμαλο σχήμα, κάτι που οφείλεται σε κληρονομική μετάλλαξη).